Friday, October 30, 2009

Pameran Jenayah Perang di PWTC

Yer...lupa lak nak citer. Sekarang nie kat PWTC skrg tgh berlangsung Pameran Jenayah Perang bermula dari 28.10.2009 - 31.10.2009 yang telah di rasmikan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad pada 28.10.2009
Y.A.Bhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad

Pameran ini dapat mendidik masyarakat dunia mengenai erti peperangan serta menanamkan sifat sukakan keamanan, kasih sayang dan belas kasihan.

Persidangan ini akan sampai ke kemuncak apabila Suruhanjaya Jenayah Perang Kuala Lumpur mendengar keterangan saksi-saksi yang menjadi mangsa kekejaman dan jenayah perang di Iraq selepas pencerobohan oleh Amerika Syarikat dan sekutu-sekutunya pada 20 Mac 2003.

Seramai lapan saksi dari Iraq akan memberi keterangan berhubung apa yang dilalui oleh mereka sepanjang menjadi tahanan di bawah tentera penceroboh di negara tersebut.

Bahan-bahan bukti yang diperoleh semasa keterangan pada suruhanjaya tersebut akan dibawa untuk pendengaran kes di Tribunal Jenayah Perang Kuala Lumpur yang akan berlangsung pada hari terakhir persidangan Sabtu ini.

Walau apa pun hasil akhir yang diperoleh daripada persidangan ini, ia telah pun mencipta satu sejarah. Sekurang-kurangnya terdapat usaha yang bersungguh-sungguh daripada pihak dan tokoh-tokoh yang cintakan keamanan untuk menghapuskan peperangan.

Apa yang telah dilalui oleh negara-negara yang menjadi mangsa peperangan seharusnya menjadi pengajaran. Peperangan tidak menjanjikan masa depan. Baik kepada pihak yang memulakan peperangan apatah lagi pihak yang menjadi mangsa.

Jadi pada yang x tahu nak kemana2 hari sabtu ini. Mari kita beramai2 pergi melihat PAMERAN ini sebagai tanda sokongan ANTI JENAYAH!

poster




Ayuh semua datang melihat pameran ini!


7 comments:

  1. tun dr m,masih tetap muda (awet muda)
    kakak nak tukar background kan ?

    kakak hanya letak kod ini pada bahagian skrip style.css

    kat bahagian atas sekali..ini saya belajar setelah saya view source code laman blog khai…..

    kakak hanya letak kod ini pada bahagian skrip style.css pada themplate

    a img { border:0 }
    img { border:0 }
    html, body {
    background-image: url(http://www.image.com/gambarkakak/kat mana kakak upload gambar);
    font-family: “Lucida”,Trebuchet MS,Lucida Grande,Verdana,Palatino,sans-serif, Segoe UI,Lucida Sans,Arial,Verdana,Helvetica,sans-serif;
    color: #646464;
    background-attachment: fixed;
    background-position: top left;
    background-repeat: no-repeat;
    background-color: #0193cd;
    font-size: 12px;
    border: 0;}

    kod colour tu kakak ubah guna photoshop ( ambik kod dari photoshop)
    .-= ishak hasimi´s last blog ..Ulasan :Sokong sekolah satu aliran =-.

    ReplyDelete
  2. =( lupa pulak ni contoh kakak punya skrip style.css...

    yang ini yang atas punya..

    /*
    Theme Name: ishakhasimi.com
    Theme URI: http://www.ishakhasimi.com
    Description: theme yang saya ubah
    Version: 3.0
    Author: ishak hasimi
    Author URI: http://www.ishakhasimi.com/
    */

    kat bawah kod ini kakak letak kod yang saya beri tadi...kod asal seperti kat bawah adalah kod asal kakak buang dan ganti pada kod yang saya bagi tadi

    html, body {
    background: url(img/bg.gif);
    font-family: Georgia;
    border: 0;

    senang jer kak :)
    .-= ishak hasimi´s last blog ..Ulasan :Sokong sekolah satu aliran =-.

    ReplyDelete
  3. sumijelly12:09 AM

    @ishak hasimi,
    eemm...nanti kak sumi try yek...
    nak kene edit dulu gmbr kasi cun..
    kang x leh challange ishak punya lak..
    hehehe :)

    ReplyDelete
  4. sumijelly12:20 AM

    @ishak hasimi,
    yup...akak akn cuba yek..nanti x paham kak sumi emel ishak yek

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah... Nice blog..
    Jom ke blog saya http://www.psksksd.blogspot.com dan http://www.ubksksd.blogspot.com
    .-= Cikgu Haliza´s last blog ..KENALI PERAYAAN UMAT ISLAM : HARI RAYA AIDILADHA =-.

    ReplyDelete
  6. sumijelly4:02 PM

    @ishak hasimi,
    ok...memang kene back up dulu..
    watnya x menjadi...ada gak cover balikkan...

    ReplyDelete
  7. sumijelly4:04 PM

    @Cikgu Haliza,
    terima kasih kerana sudi menziarah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...