Tuesday, September 19, 2017

Program Bantuan Masuk Sekolah Ahli Tawas Kelahiran 2011

Haaa... sapa pernah dengar perkataan TAWAS?

TAWAS bermaksud Tabung Warisan Anak Selangor... untuk anak-anak kelahiran di Negeri Selangor. Dapatla nanti apa2 yang berkaitan dengan TAWAS dari semasa ke semasa...

Jadi bagi tahun ni... bantuan persekolahan bagi anak-anak sesi persekolahan Tahun 2018 pula dapat beg sekolah pemberian TAWAS


Lawa kan beg nya?

Ok la kan..... boleh la bawa ke sekolah agama nanti.. sekarang ni kene sekolah pagi dan petang, maka beg sekolah kene la ada lebih kan....


Ni la pemilik beg tersebut....

Ishk.. dah besar anak bongsu saya ni.. tahun depan dah Tahun 1.... tapiiiiiiii... kalau kat rumah mengada-ngada ngalahkan budak kecik...

Jadi, kepada ibubapa yang anaknya telah pun di daftarkan dengan tawas, boleh la buat semakan di laman web mereka

http://tawas.org.my/tawas/semakan_pbms.php


Masuk je laman web tu ada dah banner untuk buat semakan nya...


Kene cepat-cepat pergi... beg sekolah nya pun tak banyak pun.. siapa cepat dia dapat la...

Masa waktu Zulfadhli nya pemberian, dapatla baucer RM50.00 untuk pembelian barangan sekolah di Giant. Kali ni dapat beg pula...

Boleh la dari tak ada kan.. orang memberi kita merasa ye dak?

Jadi pada mereka yang melahirkan anak di Negeri Selangor... jika anak belum di daftarkan dengan TAWAS, boleh la berbuat demikian sebelum usia anak mencecah 3 tahun selepasa tarikh kelahiran.

Selepas tarikh tersebut.. tak dapat di daftarkan lagi.... jadi ambil la peluang selagi ada kan?

Friday, September 15, 2017

[IKLAN] PEARLASHINE Kapsul Mutiara

Sebiji dah melepak, 2 biji lagilah melepak-lepak!


Harga asal : RM 140.00 sekotak (postage : RM 8.00)

PROMOSI : RM 120.00 sekotak (postage : RM 8.00)



Kebaikan PEARLASHINE
  • Setiap 500mg Kapsul Mutiara mengandungi Hyriopsis Cumingii (Mutiara)
  • Mendetoksifikasi hati
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Memperbaiki masalah kulit kusam
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Melembapkan kulit walau persekitaran kering
  • Merangsang badan untuk menghasilkan kolagen

Cadangan Penggunaan:
  • Pastikan anda minum air putih 1.5 - 2.0 liter sehari untuk mendapatkan kesan yang lebih pantas!
  • Ketika period, makan pada hari ke 4

Jika Sebagai Supplemen Tambahan:
Satu kapsul sekali sehari 15-30 minit sebelum sarapan @ sebelum tidur

Jika Sebagai Whitening Booster:
Satu kapsul pada waktu pagi 15-30 minit sebelum sarapan dan satu kapsul 15-30 minit sebelum tidur

Jika Anda Merokok:
Empat kapsul setiap hari untuk membantu menghapuskan toksin dari hati secara efektif


Amaran / Awas:
  • Jauhi daripada kanak-kanak
  • Jangan didedahkan kepada cahaya matahari
  • Simpan produk di tempat yang sejuk dan kering dibawah suhu 30 Celcius



Testimoni Kulit Berkedut

Anda menghadapi masalah kulit kedut, kulit kering atau kelihatan lebih tua daripada umur anda?

"Saya rasa sangat happy, sebab saya dah nampak kesan"
- Nashrah 33 tahun, Setiusaha

"Memang bangga bila ada orang komen nampak muda" 
- Najwa 35 tahun, Ejen Hartanah

"Akak sebelum ni ada masalah kering kulit dan kurang bertenaga"
- Noraini Ismail 52 tahun, Pensyarah


Testimoni Kulit Sensitif

Anda ada kulit sensitif untuk menggunakan supplement atau produk kesihatan?

"Bila saya gunakan produk tempatan, ia tidak berikan kesan yang menarik" 
- Eliza 23 tahun, Guru Sekolah

"Perlashine Kapsul Mutiara works on a sensitive skin as mine, I think it will work on yours too" 
- Monica 21 tahun, Pelajar Universiti

"Sebelum ini saya mempunyai masalah alahan pada kulit dan bersin disetiap pagi" 
- Zeti Ismail 27 tahun, Ahli Perniagaan


Testimoni Bergambar



"Effect dia cepat putih dan badan rasa lain je.. tangan saya dah mula putih. Baru makan 1 pil..ni dah makan 1 pil lagi. Seronoknya saya. Alhamdulillah terbaik lah Perlashine. Betul kata awak tu Sebiji dah melepak, 2 biji lagi lah melepak-lepak!" - Kulit putih

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Terima kasih. Setelah hampir 4 bulan makan Perlashine, saya suka dengan perubahan saya sekarang. Hiang semua bintik-bintik hitam, kutil-kutil di muka dan jeragat. Kulit bertambah cerah. Saya cukup puas hati. Thank you Mr Safiey for making me look & feel beautiful. Good luck & all the best for your success. inShaaAllah. - Awet Muda

Alhamdulillah. Sekarang eksen selfie tak pakai beauty face lagi da haha. Kalau nampak jerawat pun tak ada. Muka jadi shining. Rose apply Perlashine pun memang sebab jerawat, parut jerawat & tona tak sekata. Sebiji da melepak, 2 biji lagi lah melepak-lepak. Tq Safiey Ilias. - Jerawat


Disyorkan Untuk Wanita Berusia 18 - 55 Tahun


“Sebiji dah melepak, 2 biji lagilah melepak-lepak!”
#Lelakicantik #perlashinekapsulmutiara

** Kesan yang diterima adalah berbeza mengikut individi

Berminat??
Sila emel ke : sumijelly99@yahoo.com
Whatsapp : wasap.my/60166300768


Thursday, September 14, 2017

CORPORATE GIFTING from Gift Less Ordinary

Introducing Gifts Less Ordinary, a new gifting company.

Anyone that are looking for prize to any ceremony like appreciation gift, employee welcome, event, leaving or anniversary to him, her for, him, colleagues, clients or for the boss... eh why not go to www.giftslessordinary.com/sgcorp to view some more.


Gifts Less Ordinary is an online marketplace selling unique and personalized gifts. Most gifts on the site come personalized and beautifully wrapped. All products featured have been hand picked by them.

The site is lovingly curated, only featuring the best of the best, so the experience is more like shopping in an exquisite boutique.


“Oh, did you know that Gifts Less Ordinary recently launched their corporate gifting website in Singapore"?

Corporate Gifts version of the site, allowing you to benefit from individually personalised gifts at wholesale prices, with a minimum order quantity as low as 10.

Although their company located in Singapore, they are also provides free shipping to Singapore, Hong Kong, Australia and the U.S.

You can read up all terms and rule contained in website.

So how? Are you interested with their product? Interested to shopping on their websites?

Why not go to :

Website : http://giftslessordinary.com/sgcorp/
Email : concierge@giftlessordinary.com

So go ahead and have fun shopping!

Tuesday, September 12, 2017

McFlurry Durian D24 McDonalds



Haaa..  hari tu McDonald's ada buat promosi McFlurry Durian D24 yang akan di jual bermula 24 Ogos 2017.... .

Sapa dapat merasa???? Saya memang nak rasa masa tu.. tapi bila tengok harganya RM7.99 tu.. saya kata emm.. tak perla next week la rasaa...hik3

Tapi... tak sampai pun 5 hari... McFlurry Durian dah habis di jual..


Ingatkan saja gimik.. tapi betul la.. pergi memana McDonald's semua dah tampal notis kehabisan stok...

Ok la.. tak per.. x der rezeki nampanya.. ramai pun rata2 cakap rasa manis.. tak rasa sangat durian nya kan... (nak sedapkan hati)

Tapi... pada 09.09.2017 saya ke KL ada urusan.. singgah la kat Medan Mara Digital.. ada McDonald's kan... macam biasa.. Huzaiman mestila nak happy meal dia tu...

Saja2 tanya kat cashier tu ada, ada tak McFlurry Durian sebab tak der pula tampal notis kan.. tetiba cashier tu cakap ADA........

Apa lagiiiiiiiiiiiiiiiiii..............


Saya beli la kan........ YES!! dapat gak merasa...hahahahaha

Punya jauh baru dapat merasa... selepas 10 hari kata dah sold out tu... cer tengok tarikh pada resit.. kang ada kata saya menipu lak..

Ialah.. dah kuar dalam FB dan website McD kata dah kehabisan stok kan........


Cuma tak kuning sangat warna nya.. tak menyerlah warna durian sebab dalam gambar macma biasa.. kaler nya menarik perhatian orang kan.. dan juga rasa durian pun kurang... rasa macam perisa dan manis....

Tapi sebagai seorang blogger... kene la rasa sendri baru leh tahu... dan rasanya yup! Manis.. durian ada la juga rasa tapi tak seperti durian asli la... masih terasa kemanisan nya macam dari GULA!! hahaha

Ok McD jangan marah... dah tu yang saya rasa kan.... tapi kan.. cer sendawa..... perghhhhhhhh..semerbak bau DURIAN! marah anak saya.. sebb dalam kereta kuatla bau busuknya.... sorry anak2.. x sengaja...

Jadi... korang tunggu jerla Tahun 2018 baru derang keluarkan balik McFlurry Durian ni.. untuk pengubat luka.. korang g la makan aiskrim Jagung pula yek!

Monday, September 11, 2017

Apam Balik D'Langat

Pernah dengar tak APAM BALIK D'LANGAT?

Terletak di Hulu Langat Batu 10... selepas Masjid Hulu Langat....


Apa yang menarik nya apam balik ni?

Yang menariknya.. sebab bila setiap kali nak jenguk Danial mesti lalu depan gerai nya.... jadi dapat la beli...hehehe

Tak la.. yang menariknya.. APAM BALIK CRISPY nya besar, rangup dan murah.....



Nampak tak betapa besarnya apam balik nya...

Banyak.... dah kalau nak tahu harganya hanya la RM1.00 sahaja....... murahhhhhhh nyaaaaaaaaaa


Selain apam balik... ada juga di jual benda lain...

Peniaga tu cakap macam dorayaki... mcm kek sponge la kot... tak pernah beli... seketul tu harganya RM0.50 sahaja....



Besarkan apam balik nya?

Suka beli... kalau beli mesti 5 keping... anak-anak suka la makan.. krupkrap..krupkrap dalam kete, sedar2 dah habis...

Jadi mana nak dapat apam balik besar, rangup dan murah... sekarang ni yang kecik jer pun dalam RM0.90 rasanya.... betul tak?

Saturday, September 09, 2017

A&W muncul kembali di Kajang


Dulu masa kecik2 rajin g A&W kat seremban....

Suka airnya dan juga kentang goreng kerinting tu..kah3

Lepas tu agak susah nak dapatkan A&W, banyak kedai dah tutup kan....

Tapi baru-baru ni... muncul kembali... area KAJANG....


Akhirnyaaaa.. dapat juga saya merasa kembali A&W ini.. setelah sekian lama tak makan... sbb sekarang McDonald's dah menguasai setiap tempat....

Jom tengok menu nya.. harga memang dah banyak berubah ....




Makanan peberet saya mestilah MOZZA BURGER... memang sedap tak terkata.. lain dari yang lain la kan ... pastu dengan curly fries dia...lagi la dapat pula air root bear tambah eskrim atasnya...

Ok.. sangat sedap la weiiiiiii




Sempat la bawa Danial pergi makan bersama....

Air root bear tu yang dia syka... dia tak tahu.. dulu2 ibunya paling gemar minum tu.. sebab dulu A&W jer senang pergi ...


Sekadar melepaskan hajat sahaja .....

Dapat la merasa kan....


Harga untuk 2 berger + air + fries sahaja dah RM 25.60 .. perghhhh..... harga memang boleh tahan kan...

Dulu harga A&W semua tak sampai pun RM10 perset.... iye.. nampak tak harga makin lama makin meningkat....


Jadi lepas ni boleh la sekali sekala makan kat A&W kan?

Betul2 terletak depan Hospital Kajang aja... jadi sangat mudah nak ke sana.. melintas aja....

Friday, September 08, 2017

Adventure Time with Happy Meal (07092017 - 04102017)


Emm... lama dah tak kumpul Happy Meal McDonald's... sebab tak menarik la mainan nya...

Tak perla.. kumpul gambar jerla kali ni...

Thursday, September 07, 2017

Matta Fair 8 - 10 September 2017 (Legoland)



Matta Fair 2017 untuk bulan September kembali lagiiiiiiiiiiiiii...................

Selalu kalau Matta Fair ni.. suka tengok tiket LEGOLAND, KIDZANIA dan  GENTING HIGHLANDS jer..hahahaha

Kalau g website dia pun boleh juga....


Harga tiket untuk 1 hari kombo, 2 hari kombo, 1 hari theme park sahaja dan 1 hari water park sahaja....

Harga tiket ni kene pandai cari lagi... ada kot lagi murah...hahahaha


emmm........ harga boleh tahan juga yek...

Tapi untuk 1 malam dengan 5 tiket berbaloi la RM1600.00 tu....... harga makin lama makin naik yek...

Tahun 2015 : RM 1,300.00 | RM1 ,390.00

  • Saya pernah menginap semalam di situ masa beli di Matta Fair 2015, boleh baca link ni LEGOLAND 2015


Tahun 2016 : RM 1,599.00 | RM 1,699.00

  • Saya pernah menginap 2 malam di situ.. tapi beli masa promosi di pejabat la.. harga memang berbaloi.. dari Matta Fair masa tu...hehehe. Boleh baca link ni LEGOLAND 2016


Tahun 2017 : RM 1,600.00 | RM 1,680.00

  • Ok.. tahun 2017 saya dah x nak pergi lagi...... dari 4 orang anak saya.. hanya Huzaiman jer tak bosan.......hahaha... 
Kalau pergi pun mungkin menginap jer kot.. tak pergi ke Theme Park nya la....anak2 yang lain dah muak main mainan situ.. benda sama jer kan.. dernag lebih suka mandi manda jer....

Jadi.. tepuk dada.. tanya selera... mana boleh dapatkan promosi murah.. cari la kan..hehehe.. mana tahu lagi murah lagi jimat banyakkkkkkk.....


Jadi mungkin ada yang murah dan ada yang mahalllllllll.................pandai2 la cari....

Tuesday, September 05, 2017

Jalan-jalan naik MRT Fasa 2

Haaa.... cuti sekolah yang lalu bawa la anak2 naik MRT kan...

Masa Fasa 1 tak sempat naik... maka kita naik la untuk Fasa ke 2.. sebab dekat sikit.. dari Kajang jer kan....


Kalau jalan2 ngn ibunya.. semua tempat kene berhenti ambik gambar kan.... jadi ayahnya tak naik.. sebab kami anak beranak jer naik dari MRT Kajang ke MRT Maluri..

Ayahnya tunggu di stesen MRT Maluri aja...hik3


Ajar anak-anak membeli token ...

Bawah 17 tahun kategori pelajar sekolah jadi kebetulan masih ada 50% sehingga 31.08.2017 .. dapat la RM0.90 seorang...

Bawah 6 tahun PERCUMA

Dewasa rasanya RM1.90 .. lupa pula...


Emm... tak ramai orang boleh la kan bergambar....hehehe




Masa naik ni stesen pertama... jadi memang tak ramai la kan...

Masuk setesen ke 2.. berpusu-pusu orang masuk....


Kemudian menjadi lagi ramai....

Mujur sampai MRT Maluri aja... tapi macam lama pula... kalau nak elak jem sesuai la kot... kalau jalan time tak jem.. naik kete lagi senang kot...hahaha


Akhirnya... sampai juga ke stesen MRT Maluri...

Maka selesai sudah perjalanan menaiki MRT dengan anak-anak..... nak naik lagi? hahaha.. tunggu la kalau ada keperluan...

Setakat ini.. selesa kot naik KERETA....

Tuesday, August 22, 2017

Sempena Sukan Sea 2017 Traveloka tawarkan pelbagai penjimatan


Tahun 2017 menandakan satu lagi detik penting dan bersejarah buat Malaysia. Selain meraikan sambutan ulang tahun kemerdekaan ke 60, Malaysia turut menjadi tuan rumah Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN ke-9 yang dijenamakan sebagai Kuala Lumpur 2017.

Sukan SEA akan berlangsung pada 19 Ogos 2017 dan berakhir pada tanggal bersejarah 30 Ogos 2017, yang bertepatan dengan sambutan hari kemerdekaan ke 60. Sukan Para ASEAN pula akan berlangsung dari 17 September hingga 23 September 2017.

Traveloka ialah aplikasi tempahan pelancongan terkemuka Indonesia untuk destinasi domestik dan antarabangsa. Sempena Sukan SEA 2017, Traveloka adalah salah satu sponsors untuk KL2017
dan juga official Online Travel partner untuk KL2017.

Untuk mendapatkan perkembangan terkini dari semasa ke semasa mengenai Sukan SEA ini boleh la layari LIVE STREAMING yang dibawakan oleh TRAVELOKA di website travelokakl2017.com.my yang boleh di tonton dimana jua anda berada.

Sambil menonton boleh juga memenangi hadiah-hadian menarik melalui peraduan yang di anjurkan di situ... pemenang bertuah akan di pilih setiap hari....


Jadi sempena berlangsung nya Sukan SEA ini, jangan lepaskan peluang untuk menikmati penjimatan yang boleh di dapati dibooth Traveloka di Bukit Jalil dan sertai peraduan-peraduan yang dianjurkan di Booth Traveloka dan berpeluang untuk menangi hadiah keseluruhan bernilai RM 200,000.00

Tidak lupa juga di laman web https://www.traveloka.com/en-my/promotion/hello-malaysia boleh dapatkan potongan penjimatan sehingga 40% untuk tiket kapal terbang dan penginapan. Tempahan boleh di buat bermula sekarang sehingga 31 Ogos 2017.

Jadi rebutla peluang untuk bercuti sempena Sukan SEA 2017 ini bersama Traveloka!

Jom bercuti...................

Thursday, August 03, 2017

Selamat Hari Jadi Huzaiman yang ke 6!

29.07.2017 - Sabtu

Sabtu lepas hari jadi Huzaiman yang ke 6..... jadi sebagai memenuhi hajat dia nak ajak kawan2 datang makan.. jadi saya buat la makan2 untuk jiran2 jer...

Panggil anak2 aja... makan apa yang ada jerla..hik3



Belikan kek sebiji kecik jer....

Bukan nak makan kek sebenarnya.. dia nak ada gambar jer... sabar jerla..hahahaha


Abang Danial jer tak ada dalam gambar

Ni kalau dia tahu mesti marah...huhuhu.. Nak wat macam mana.. abang Danial ada kat asrama kan...

Jadi gambar bertiga jerla...



Ni pun ada yang lom sampai...

Mana yang sempat jerla bergambar....

Nampak tak.. lelaki lagi ramai dari perempuan... sini majoriti anak lelaki ramai... kalau kuar main.. penuh la anak2 lelaki kat depan....

Nanti masing2 dah besar... lagi la....


Kawan sebaya... semua lahir pada tahun 2011.

Dari kiri Qayyum, Umar, Huzaiman dan Syahiem....

Semoga mereka membesar dan menjadi anak yang soleh.... AMIN



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...