Friday, April 21, 2017

Tumbuk Cili

hahahahahaha


mak ngan anak lebih kurang perangai....

#sekadarsukasuka

Thursday, April 20, 2017

[DRAMA] Surgaku Tak Sempurna

Tetiba terlayan pula citer Syurgaku Tak Sempurna.....

Ni tengok kat HyppTV la....


Drama arahan Michael Ang dan skrip yang ditulis Ayuni Zamani ini akan berlangsung selama 30 episod dan akan mula ditayangkan di kaca televisyen HyppTV pada 16 Januari 2017 pada jam 9 malam ini. Drama ini turut menampilkan barisan pelakon yang berbakat seperti Shah Iskandar, Uqasha Senrose, Raja Ilya, Aedy Ashraff dan ramai lagi.

Shah Iskandar memegang watak sebagai Tengku Zarif , seorang jejaka dari keluarga berada yang jatuh cinta dengan seorang gadis kampung. Ini adalah pertama kali Shah Iskandar memengang watak lelaki yang memperisterikan dua orang wanita.

Jikalau sebelum ini anda sering melihat Raja Ilya memegang watak antagonis, kali ini Raja Ilya akan membawa watak yang berbeza dengan dramanya sebelum ini. Raja Ilya akan melakonkan watak Zalia, seorang gadis kampung yang berkahwin dengan Tengku Zarif namun dibenci oleh ibu mertuanya, Tengku Zahara. Watak Zalia akan berubah daripada gadis kampung yang baik hati kepada gadis yang sanggup melakukan apa sahaja apabila dia kehilangan anaknya dalam satu kemalangan dan kemudian suaminya pula berkahwin dengan wanita lain.

Uqasha Senrose pula memegang watak sebagai Fariena yang juga sahabat kepada watak Tengku Zarif dan akhirnya menjadi isteri kedua kepada Tengku Zarif. Fariena digambarkan sebagai seorang yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan Tengku Zarif, anak yang manja dan sering mendapatkan apa sahaja yang diinginkan. Namun, semuanya akan berubah apabila dia terlibat dalam kemalangan sehingga menyebabkannya lumpuh.

Sesetengah episod drama hasil terbitan DarkWave Pictures Sdn Bhd ini telah menjalankan penggambaran di Yogyakarta dan turut menampilkan pelakon Indonesia. Bagi anda yang meminati Cakra Khan boleh mendengarkan lagunya, ‘Mencari Cinta Sejati’ yang telah dipilih sebagai lagu tema untuk drama ini.

Jangan lupa untuk saksikan drama ‘Syurgaku Tak Sempurna’ pada jam 9 malam nanti di saluran 116 hanya di HypptTV Sensasi.

*********************

Tak pepasal terlayan pula citer ni....

Sekarang dah masuk episod 23 dah.... hahaha..... makin lama makin syok lak.. Novel dia pun baca sikit jer.. macam kene beli jer...hahaha

Nak pinjam pun tak tahu siapa ada......

K la... kalau siapa nak layan.. boleh la cr kat google.. ramai kot org update pasal citer ni.. boleh la nak melayan kan...hehehehe

Wednesday, April 19, 2017

Peraduan Traveloka Winning Stay sedang berlangsung

Hai semua... sebut jer Traveloka mesti terus teringat nak melancong... hahaha... nak pula dalam laman web Traveloka boleh book tiket dan hotel sekali kan... sekali arung.. tak yah pening-pening kepala. Dalam 1 laman web jer leh settle smuanya kan?

Harga tiket yang di tawarkan serta penginapan di traveloka.com/en-my pun boleh tahan harganya..... memang sangat berbaloi dan murah....kene pandai cari la kan...


Haa... sekarang Traveloka tengah buat peraduan untuk mencari pemenang menginap secara percuma... dalam erti kata TRAVELOKA WINNING STAY untuk 2 hari 1 malam .. bukan untuk berdua tau.. malah untuk 6 orang weii. siap sekali dapat sarapan pagi secara percuma tu......

Dah masuk minggu ke 3 dah peraduan ni berlangsung.... Bemula awal bulan April setiap minggu ada berbeza-beza penginapan yang di tawarkan... macam minggu pertama di Rain Forest Inn, Cameron Highlands manakala minggu ke 2 pula di 5 Heeren, Malacca. wow.. tempat semua menarik kan...

Jadi minggu ke 3 pula di Fig Tree Hill Resort, Penang.... Peraduan ini sedang berlangsung bermula pada 17 April 2017 - 23 April 2017.


Siapa sangka di kota Pulau Pinang yang sibuk ini mempunyai tempat seperti ini. Fig Tree Hill adalah tempat yang terbaik untuk anda yang sukakan suasana yang tenang di dalam hutan tropika.

Terdapat juga kolam renang, di mana anda dapat menghayati pemandangan hutan di sekelilingnya dan merasai suasana semula jadi. Binaan resort ini terdiri daripada papan dan kayu-kayu pokok menaikkan lagi aura semula jadi anda di sini.


Resort itu dibuka pada Tahun 2013 selepas mengambil masa hampir dua tahun untuk dibina berkonsepkan Bali dan tradisional Melayu.

Resort itu yang diilhamkan olehSoon Seong Moh menempatkan lima vila yang mempunyai dekorasi berbeza setiap satu iaitu Jasmine, Melor, Kemboja, Cempaka dan Lili.


Nama-nama vila itu dipilih berdasarkan bunga tempatan bagi menjadikan ia berbeza di antara satu sama lain kerana setiap satu memiliki dekorasi serta kemudahan tersendiri.


Vila Lili misalnya disediakan kolam renang dan gimnasium manakala di vila Cempaka terdapat kemudahan karaoke dan jakuzi serta di vila Melor terdapat bilik mesyuarat yang boleh disewa pengunjung.

Fig Tree Hill juga adalah sebuah resort yang amat sesuai untuk pakej berbulan madu kerana suasananya yang sunyi serta berbeza daripada hotel-hotel biasa juga sering menjadi pilihan untuk percutian keluarga, sambutan hari jadi, majlis perkahwinan dan mesyuarat korporat.

Antara aktiviti yang disediakan di situ adalah berbasikal bukit dan menjelajah hutan sehingga ke air terjun yang terdapat berhampiran resort.

Pengunjung yang menginap di situ pada musim buah-buahan juga pastinya teruja untuk menikmati durian, cempedak, nanas dan manggis jika kene dengan musimnya.

Ternyata pengalaman berada di Fig Tree Hill Resort seolah-olah berada di dunia fantasi di sebalik hutan yang memisahkan antara keindahan alam dan suasana penuh kesibukan di pekan Sungai Ara

Amacam... menarik tak tempatnya?

Sangat mendamaikan kan? nak pula bercuti bersama keluarga... melihat keindahan alam bersama keuarga.. dapat juga mengurangkan tekanan baik dari kerja mahupun pelajaran anak-anak...

Bagaimana hendak menyertainya ?

Mudah aja.... tulis sekreatif yang korang boleh! Beritahu mengapa korang nak sangat menang penginapan ini dan mengapa korang layak untuk menginap di situ? Jadi bagi tahu je terus terang kenapa korang perlu memenangi percutian ..........

Tapi sebelum tu, jangan lupa untuk 'LIKE' halaman facebook.com/Travelokamy, kongsikan album dan 'TAG' dua kawan korang.

So dah bersedia nak mengemas beg untuk bercuti di Pulau Pinang ker? Jadi pastikan korang sertai peraduan  Traveloka Winning Stay untuk memenangi penginapan 2-hari-1-malam yang menarik di Jasmine Villa, termasuk sarapan pagi untuk 6 tetamu yang bernilai RM850.00

Jadi apa yang korang perlu lakukan adalah senang aja... ikuti arahan berikut :

'LIKE' halaman Facebook facebook.com/Travelokamy kemudian kongsikan album bergambar 'Fig Tree Hill' di halaman Facebook Traveloka ke 'newsfeed' korang

Jadi jangan lepaskan peluang ini... peraduan ini bakal berakhir pada 23 April 2017, 11.59pm

Mudah kan?

[RESEPI] Mee Kari

Sebenarnya dari dulu nak sangat belajar masak mee kari ni... tapi selalu tengok dalam resepi ... macam2 bahan pula nak buh.. last-2 terkubur begitu sahaja...

Kemudian baru-baru ni... macam tak tahan la.. nak gak buat walaupun rasa macam susah kan.... cari habis simple la resepinya... akhirnya jadi gak Mee Kari yang saya buat...hahahaha

Resepi MEE KARI

Bahan-bahan untuk kuah kari:



  • Isi ayam, udang, kerang atau apa2 la rasa nak bubuh....
  • bebola ikan, fishcake (goreng separuh masak)
  • tauhu kering belah 2
  • bawang merah dan bawang putih serta halia (tumbuk halus @ hiris)
  • rempah ratus... bunga lawang, kulit kayu manis, bunga cengkih
  • cili giling, serbuk kari daging (guna jenama Babas) satukan dengan sedikit air asam jawa
  • minyak, garam, gula,
  • Santan (guna 250grm)
  • air 


Bahan-bahan hiasan:

  • Daun bawang, tauhu, dan tauge, cili merah/hijau hiris, telur rebus, sayur sawi (ikut la suka masing2)



Cara memasak kuah:

  1. Panaskan minyak, tumiskan bahan yang ditumbuk.
  2. Dah naik bau, masukkan cili giling sekali dengan serbuk kari yang dibancuh dengan air asam jawa
  3. Bila dah pecah minyak, masukkan isi ayam, kerang, udang dan juga santan...
  4. Kemudian tambahkan air untuk jadikan kuah.
  5. Bila mendidih, masukkan garam, gula dan fishcake serta fishball yang telah digoreng dan dipotong kecil.
  6. Biarkan mendidih hingga masak dan siap untuk dihidang.


Tadaaaaaaaa..... siap juga mee kari saya...hehehe

Ingatkan susah la sangatkan..rupanya senang weiii.... pastu buat la lagi..hahaha... ok.. next menu boleh la try wat mee kari tuk open house.... eeemmm.. leceh ker tak tuk buat masa rumah terbuka.. sbb biasa saya buat mee soto jer...hehehehe

Okla.. selamat mencuba yek...

Monday, April 10, 2017

Sedap ke Kopi Vietnam?

aik..tetiba citer pasak kopi vietnam... dah kenapa yek? hahaha

Sebenarnya.. bulan lepas saya ada ke Ho Chi Minh... tapi tak sempat nak update... kemalasan melanda... jadi saya update ni jerla dulu... nanti update untuk keseluruhan citer yek..kah3


Kalau pergi Vietnam... ramai cakap suh rasa air kopinya

Saya memang penggemar kopi tanpa susu.. yang bersusu ni kurang sikit.. tapi setakat nak rasa okjer...

Jadi nak tak nak kene la rasa kopinya...


Penjual air kopi wanita....

Baca blog sebelum ni.. ramai suggest suh cari lelaki berkopiah putih... tapi tak jumpa... memang perempuan ni juga


Akhirnya..... rasa juga air kopi vietnam ni... emmm

Rasanya sangat manisssssssss... sebab dia campur gula dan susu... adoi.. tang ada gula tu memang terasa la gulanya di dasar bawah...hahahaha

Kalau habis minum.. gula masih ada kat dasar tu.. x hancur...hahahaha tapi boleh la kalau setakat nak rasa.... lagi pun secawan RM3.00 ... boleh bayar ngan duit RM ko.. tu yang best... hahaha

Tapi tak leh kalah la air dari starbuck ok! kah3

Saturday, April 01, 2017

Menjamu selera di Eat & Repeat Cafe, Bangi

Citer dah lama.. takperla update jer.. hahaha...

Nak citer, hari tu tersinggah ke Kafe Eat & Repeat kat Seksyen 15 Bandar Baru Bangi.. sederet bangunan ngan Chicken Chop RM5 tu juga....


Dalamnya menjual makanan berharga RM1.90 sahaja.... murah kan?

Semangkuk tu RM1.90.. so beli la berapa banyak mangkuk.. kali la RM1.90 hehehhe

Menu nya :


Siap buat list dah berapa mangkuk kalau beli

Jadi boleh la budget kan? x la terlebih nak bayar...hehehe

Tempat nya x la besar... sebuah kedai jer.... jadi kalau datang time tengah ramai.. memang penuh la kedainya...


ok la kan... mana nak dpt kedai yg jual RM1.90 ni kan...

Selalu kalau sebut harga tu kedai RM1.99 jual barang-barang.. kali ni jual makanan lak..hehehe


Jadi kalau nak rasa makanan nya...

Jeemputla ke Eat & Repeat Cafe ni.. terletak di Seksyen 15, Bandar Baru Bangi... dkt ngan Petronas yang ada Subway tu juga....

Adakah selepas makan perlu ulang balik??? emmmm.............

Hey, Appril Fool?

Kenapa yek setiap 1hb April.. orang suka kenakan orang lain...

Hari April Fool merupakan hari yang disambut setiap 1 April di kebanyakan negara.

Hari ini disambut dengan usikan atau gurauan terhadap kawan, musuh, jiran, dan orang lain dengan tujuan bergurau senda atau memalukan mereka

Buat prank la.. pastu sebut APRIL FOOL!!


Dan nak jadikan sejarah Malaysia pula....

Pada 1 April 2005, laman web Malaysiakini menyiarkan berita mengenai tiga menteri Kabinet dan seorang Menteri Besar akan didakwa di mahkamah atas tuduhan rasuah. Empat pemimpin itu dikatakan sebahagian daripada 18 kes rasuah melibatkan orang kenamaan yang disiasat oleh Jabatan Peguam Negara.

Laporan itu dikeluarkan pada pukul 10.18 pagi tetapi disusuli tiga minit kemudian dengan satu penjelasan bahawa ia hanyalah satu jenaka yang menyebabkan kemarahan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail.

Malaysiakini memberi penjelasan yang disiarkan pada pukul 5.20 petang yang sama, dengan memaklumkan bahawa laporan itu dibuat untuk mencetuskan perbincangan di kalangan masyakat tentang isu rasuah. Ia juga mahu menarik perhatian masyarakat kepada apa yang disifatkannya sebagai "belum lagi dilakukan" oleh kerajaan untuk melawan jenayah itu.

*********************

Tapi sebenarnya kita tahu ker tak asal usul terjadinya APRIL FOOL ni? di mana setiap tahun sentiasa di sebut-sebut

Sebenarnya ada tragedi yang berlaku pada 1 April. Inilah yang kemudiannya diingati oleh dunia kristian setiap tanggal 1 April sebagai (The April’s Fool Day). Pada tanggal 1 April, orang-orang dibolehkan menipu dan berbohong kepada orang lain.

Bagi umat kristian, April Fool merupakan hari kemenangan keatas terbunuhnya ribuan umat Islam Sepanyol oleh tentera salib dengan cara-cara penipuan. Sebab itulah, mereka merayakan April Fool dengan cara menghalalkan penipuan dan pembohongan walau dibungkus dengan dalih sekadar hiburan atau gurauan semata.

Bagi umat Islam, April Fool tentu merupakan tragedi yang sangat menyedihkan. Hari di mana ribuan saudara-saudaranya seagama disembelih dan dibunuh oleh tentera salib di Granada, Sepanyol. Sebab itu, adalah sangat tidak patut  juga ada orang Islam yang terikut merayakan tradisi ini.

Jadi kesimpulan nya, Umat Islam diseru supaya menjauhi sambutan perayaan berskala seni ini kerana ia berasal daripada budaya barat.

Friday, March 31, 2017

Penggemar Nasi Kerabu

Ingatkan dalam keluarg ani x ada penggemar nasi kerabu la kan..rupanya silap hahahaha

Selain Danial... Huzaiman pun suka rupanya makan nasi kerabu


Yang ni nasi kerabu dari jiran... sedappppppppp

Air tangan jiran yang memang di tunggu2 kalau hari minggu... tapi x dapat gak la selalu... ikut kelapangan masa dia untuk masak...


Huzaiman ni kalau nak bagi dia makan.. kita la kene suapkan.. kalau suh dia makan sendiri.. alamat tak habis la...hahahaha

Jaket A dan B dari Milo dah dapat

Bab mengumpul plastik milo memang kesukaan saya....hahahhaa

Jadi memang dari awal tahun dah kumpul.. sebab tahu akan ada pengumpulan pembungkus milo ni kan...hahaha


Dari tahun lepas gigih g pos.. hahaha... 

Tebus pun untuk anak-anak jer.. maklum la anak-anak kan semua lelaki... jadi sesuai la untuk mereka....


Jaket A dan Jaket B dah sampai....

Saya tebus size S dan M jer... tak teringat nak tebus semua size kan.. teringat pula ada anak kakak saya sorang tu... hahahaha

Jadi untuk Jaket C dn D dalam proses penghantaran.. nanti dah ada .. sy update yek....

Tarikan terbaru di Kidzania - Pusat Penyelidikan Pembersih Udara dan Pembangunan SHARP


Taman tema kanak-kanak, Kidzania, menjalin kerjasama dengan SHARP Malaysia mewujudkan Pusat Penyelidikan Pembersih Udara dan Pembangunan SHARP di taman tema berkenaan yang juga menjadi aktiviti terbaru yang boleh dinikmati pengunjung.

Pusat penyelidikan itu akan memberi pendedahan kepada kanak-kanak mengenai tahap kebersihan udara melalui demonstrasi teknologi pembersihan udara dan bagaimana kualiti udara mempengaruhi kehidupan manusia.



Datuk Bandar Kidzania Kuala Lumpur, Shahrul Nizar Ahmad, berkata inisiatif itu bertujuan memberi pengalaman kepada kanak-kanak selain melengkapkan diri mereka dengan pengetahuan sains dan teknologi.

“Kami percaya kanak-kanak lebih bersedia menghadapi dunia sebenar dengan pengetahuan sains dan teknologi kerana mereka adalah masa depan kita,” katanya pada pelancaran pusat penyelidikan itu di taman tema kanak-kanak itu di sini, semalam. Yang turut hadir, Pengarah Urusan Sharproxy Sales & Services Company (M) Sdn Bhd, Tadashi Ohyama.


Majlis berkenaan menyaksikan kerjasama strategik antara Sharp dan KidZania Kuala Lumpur dengan Sharp menyediakan pusat penyelidikan dan kajian pembersih udara yang memberikan pengalaman pembelajaran kepada kanak-kanak di taman tema pendidikan berkenaan.

Sementara itu, Ohyama berkata, melalui kerjasama itu, SHARP berharap dapat mendidik generasi muda mengenai pencemaran udara dan memberi inspirasi kepada mereka untuk menjaga alam sekitar.


Antara aktiviti yang boleh dicuba di pusat penyelidikan itu adalah proses penapisan asap dan ujian bau di mana kanak-kanak boleh melakukannya sendiri.

Kidzania menawarkan lebih 100 permainan berkaitan pekerjaan yang menggalakkan kanak-kanak bersedia hadapi alam dewasa pada masa akan datang.


“Kami berharap ia akan menjadi inspirasi kepada pengunjung bagaimana untuk menikmati kehidupan yang lebih baik melalui pembelajaran dan minat serta menjaga alam sekitar,” katanya.

Sempena kerjasama dengan KidZania dan kejayaan yang diraih, Sharp menawarkan promosi bermula 29 Mac hingga 2 April depan bagi setiap pembelian dalam talian pembersih udara Sharp model FUA80EW, pembeli akan diberikan dua unit pembersih udara FPF40LW secara percuma.

Thursday, March 30, 2017

Tanaman dalam pasu

Bab nak menanam ni kekadang hasil jadi kekadang hasil tak jadi.....

Nak pula kalu dah tanam-tanam.. pokok mati atau makan dek ulat... tension ko.........

Pokok Kari

Daun Kunyit

Pokok Limau Purut

Daun Pandan

Daun Kesum
Sebelum ni pernah tanam kat tanah........

Tapi myIr marah.. sebab lalang lagi tinggi dari tanaman... wakakakaka... so dia simen tanah belakang...hahahaha

Kemudian.. buh dalam pasu.. tepi letak ruangan sebelah kanan... matahari terpacak.. so tanaman selalu kering.. dah la pemalas nak menyiram...

Pastu alihkan balik ke kiri pula.... redup la sikit.. sbb bila matahari naik dari belah kiri.. so.. macam redup la sikit walaupun x banyak..hahaha

Sekarang musim hujan.. suburla tapi masalah pula lain.. banyak ulat.. hanis daun2 kunyit kene makan dek ulat.. grrr geram gak..hahaha

Takperla janjji ada dari nak g beli kat kedai.. daun kunyit nak pakai sikit tpai beli RM1 hahahaha

Wednesday, March 29, 2017

Milo cube yang pemes ames tu

entah kenapa.. dalam bulan Mac ni.. tetiba ada pula benda VIRAL....

MILO CUBE


Ni gambar googgle...

Entah kenapa ramai pula share benda alah ni kat FB ngn IG...

So.. tertanya-tanya gak.. sedap sangat ker? Sampai ramai orang share dan jual wei....



Harga pula cer tengok...

10 pcs - RM 9.00

100 pcs - RM 60.00

Perghhhhhh.... bapak mahal gak...

So saya ni imagine la.. mesti macam kuib pati ayam kot besarnya....

Akhirnya..... member saya bagi share rasa......hahahaha


Yeahhh!! dah dapat gak pegang dan rasa milo cube ni...

Perghhhhhhhhh....... memang ras anak nanges bila dapat tgk milo cube ni depan mata weii........



Keciiiiiiikkkkkkkkkkk giler ko kiub nya...

Lagi kecik dari kiub pati ayam weiiiiii...hahaha.. dan rasanya pula macam rasa milo keras masuk angin... nak gigit punya la payah..

Dari beli 100 pcs henam puloh henget tu... baik la beli milo serbuk tu.. makan gitu lagi sedapppppppppp... baru RM 30.00 koooo...hahahaha

Jadi lain orang lain rasanya.. .. kalau nak tahu rasanya sendiri.. g la beli weiiiii

Ayam Goreng Pedas dari McDonald's

Minggu lepas... ayamg gorenng dari McDonald's mengeluarkan ayamg yang baru... di mana lebih pedas, rangup dan sedap....hehehe. Bagi saya sedap la kan...


Rupanya baru di lancarkan pada 19 Mac 2017 yang lalu....

Nampak lagi menyelerakan pula bila tengok iklan ayam ni...



Perghhhhhhhhh.......... dari lapar terus menjadi lapar...kah3...

So.. apa lagi saya pun pergi la ke McDonalds sebab nak cuba.. padahal macam tak leh cuba hari lain kan.. kalau g time baru keluar.. macam goreng pisang panas la.. letak jer habis.. letak jer habis...hahahaha


Harga pun lain dari yang lain la...

5 ketul ayam berharga RM 23.50 manakala 9 ketul ayam berharga RM 39.95... elok la ada bucket macam ni.. sebab selalu tak cukup pun nak makan kalau beli ayam....


Maka untuk set ayam.. terus naik harga nya... selalu kalau beli time promosi dalam RM11.59 tak silap... sekarang harga nya RM 13.65 dah... ok la kan.. dapat ayam 2 ketul, kentang goreng dan air minuman...


Kali ni memang tak beli happy meal sorang satu la.. sebab dah ada klokesi masing-masing.. cuma Zulfadhli jer x gemar makan ayam goreng McD,.... dia jer makan burger...hehehe

Beli 5 ketul ayam, 2 set ayam, 1 set happy meal, 2 cawan air frozen fanta ala-ala slurpee tu serta redem 1 cawan air Latte ... total keseluruhan baru RM 59.80...


Ok la... berbaloi2 la... sebab ayam memang jadi kegemaraan masing2-kan..... Jadi.. korang dah cuba lom ayam goreng yang baru ni?

Tuesday, March 28, 2017

Berakhirnya cuti sekolah pada bulan Mac yang lalu

Khemainnn tajuk entry.. panjang sungguh... hahahaha.. gigih gak taip panjang-panjang tu... sebenarnya nak cipta 1 tajuk pun hazab gak.... hahaha


Cuti sekolah pada 18 - 26 Mac 2017 yang lalu.... Danial pulang ke rummah... emm.. kiranya hampir 11 minggu la juga Danial dah belajar di Tahfiz...

Alhamdulilah... akhirnya.. hatinya memang terbuka untuk belajar di Tahfiz... walaupun pelbagai dugaan seperti barang-barang hilang.. dia tak kisah katanya sebab dia kata seronok belajar di sana...

So setelah seminggu.... pulang la dia ke Tahfiz balik...hehehehe



Sibuk la Huzaiman nak pakai serban gak...

Masa memula Danial pun tak tahu pakai serban ... dah lelama.. pandai dah...



Berjubah dah....

Oh ya.. sekarang dah kene pakai nametag pula.. mujur ada 1 name tag pernah buat..hehehe.. harap2 tak hilang la...

Dalam bulan 5 nanti ada REHLAH pula.. dia nak pergi.. emm. x perla. demi menuntut ilmu agama pergi saja la sayang.. ibu benarkan..

Semoga dapat menimba ilmu sebaik mungkin.. nanti boleh bimbing adik2 pula....

Russian Honey Cake

Hari tu jiran rumah ada buat kek....

Kek Russian Honey Cake... teringin nak makan.. tapi dia jual besar... emm.. x der siapa nak makan kalau beli besar2 siapa nak makan...

sekali tu dia buat yang ecik2.. dapat la rasa......


kecik jer kan...

sedang elok la tuk makan seorang ni... anak-anak bukan makan pun.. nanti di tinggalkan aja begitu.. baik ibu jer yang makan seorang...



rupanya berlayer-layer kek dalam nya yek...

Tak pernah rasa sebenarnya.. sedap.. manis2 gitu... boleh la next time kalau jiran buat lagi order kan... sedap pula bila makan...

sesekali boleh la.. hehehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...