Wednesday, November 04, 2009

My Top 5 Treat List

5 senarai kesukaan aku... itu dalam bahasa melayu..bahasa omputeh nya.. My Top 5 Treat List.. hikhikhik..... :)

Yer...siapa yg x der benda yg di sukai nya.. mesti adakan.. nak tahu apa 5 yg tersenarai dalam kesukaan aku.

Yang Pertama : Lap Top

top 5



ini adalah yang paling wajib... sebab bila ada benda nie, aku boleh menghupdet blog aku dimana2 aku suker. kat kereta ker, kat luar ker, kat kedai ker...@ dimana2 yang mempunyai wireless la kan.

Sekarang nie dh banyak dh kedai ada Wi-fi kan?? senang jer,

Dengan adanya komputer riba nie.. memudahkan kerja2 aku untuk melayari internet dengan selesa dan cepat.

tapi selalunya aku duk pakai lap top adik aku jer... hehehe.. nak beli sendiri x mampu lagi, duk pinjam jerla..

Yang Ke-2 : Disneyland

top



Disneyland... tunggu aku!!!!!

huhuhu...ini pun salah satu kesukaan aku gak.. sebab kat Disneyland derang kata ada memacam mainan kan?? Banyak benar sampai 1 hari pun x leh habis wat lawatan nie..

Selain kat Genting ngan Sunway Lagoon ini pun menjadi salah satu idaman aku gak...huhuhu dapat kah aku g??

Sonok aku bila baca entry kat blog Sawanila nie.. dia dapat hadiah utama dari Nuffnang sempena Frisco pada tahun 2008...

Jeles...jeles aku nengok... bertuah kan?? alahai.......... :love:

Yang ke-3 : Kamera DSLR

top



yer...ini pun menjadi salah satu kesukaan aku... tapi yang aku miliki sekarang hanya la Olympus biasa jer...

Cukuplah kamera wat bergambar tuk aku sekeluarga..

Tapi aku pernah menggunakan DSLR ni.. perghh......chantik siot gambar tu.. memang aku SUKA la!

Harga DSLR pun dalam RM2K ++ yek..emm...entah bila la aku nak memilikinya...

Sebab bila ad aDSLR nie, semangat nak berblogging mesti naik mencanak2 kan?? leh bawa kehulur hilir kamera nie mcm ala2 pro ..tp x pro pun..hikhikhik

Insya allah... ada rezeki dapatlah aku milikinya.. x pun pinjam jer kat Atiela.. leh x Atiela?? :)

Yang ke-4 : Telefon Bimbit

top



yang ini...amat-amat PENTING... kang cam ner lak aku nak menelepon my IR lak.. susah gak kalu x der HP di zaman sekarang ni.

Nak call anak2 kalu ada benda2 penting ker, call mak aku ker, kot2 ada yang diperlukan ker...

Tapi kalu la aku dapat HP yg terlatest...pergghhhhhhh....mau mengadap HP jerla kerja aku nie..

Sekarang nie kan HP pun dh ada wireless, leh bersosial melalui HP jer.. hebat kan?? memang hebat!

Sekarang ni pun aku sudah jeles ngan Kak Ina KL nie.. dia baru je pass menang Blackberry dr Xpax yg di anjurkan oleh Nuffnang gak.. yang sepatutnya aku g, tp x g, sebab memalam buta..mau la my IR aku kasi kuar... :)

Pergh..korang tgk.. Nuffnang lagi kan?? emm... mau x jeles.. bila la Nuffnang nak kasi aku HADIAH yang GRAND2 cikit??

Yang ke-5 : Kereta

top 5



Kereta amatlah penting dalam kehidupan sekarang nie. nak pulak kalu dah berkeluarga.. mesti perlu kan?

Sebelum kawen boleh la naik turun bas ngan lrt kan, kalu dh kawen pas tu ada anak x kan la nak kendong2 3 org anak turun naik bas @ lrt lak..

Aku suker naik kereta, sebab nya bukak pintu, start kete pastu terus jer menuju ke destinasi. Senang kan??

Tapi yg aku x suker nya, kene isi minyak, bayar toll, cari parking dan berpusing2 sebab salah jalan.

Yer...betul ko...pas jer kawen, yg pegang stereng kete adalah my IR jer yek... aku kurang sikit unless uregent thing la..

Kalu la aku ada kereta sendiri senangkan? sbb suker aku la nak g kemana pun, kete dh aku yang punya, hak aku pulak tu..... tp ada gak yg x bestnya kene kuar belanja lak..

huhuhu...layakkah aku memilikinya?? emm...cam x layak lagi jer, sebab serba serbi x mampu jer..nampaknya naik jerla kereta my IR tu jer.. :)

K...aku dah senaraikan 5 kesukaan aku kan... meh sini ada lagi nak citer, aku nak citer kenapa dalam 5 tu, ada Lap Top Dell punya gambar, Dell Inspiron 13 memang yang aku idamkan sekarang nie.. Meh aku nak citer cikit...

top 5



Dell Inspiron 13

- Mempunyai Kecantikan luaran yang x terkata lakan... ko tgk body dia.. pergh... chantik siot.. dah la di datangi dengan 3 warna, Alpine White, Obsidian Black dan Cherry Red... Chantik kan? Kalu aku dapat..emm.. warna itamla.. Itam itu menawan... :)

- Mempunyai sokongan wireless sehingga 802.11n di campur pulak dengan Web Cam untkuk memudah kan kita berchatting bersama rakan dan keluarga. x yah nak beli webcam tambahan.. dengan Dell Inspiron 13 sumer dh ada tau! Jimat giler la....

- Mempunyai paparan yang luas dan terang sebesar 13.3 inci di tambahkan Skrin selebar 16:9 yang x perlu korang nak menyenget @ menyondong apa bila nak mengguna kan Inspiron 13. Bestkan?

- Dengan hanya menambah ATI Radeon™ HD 4330 kad grafik dan sambung menerusi LCD TV dengan menggunakan sambungan one-cord HDMI untuk menikmati paparan seperti dalam panggung wayang ko. x yah pepayah g panggung wayang, korang g je rbeli DVD pass tu tgk jer kat umah.. leh gak tgk ngan keluarga...

- dan dengan Intel® Centrino® 2 processor teknologi dapat memberikan korang berbagai2 tahap yang berbeza dengan 50% penghantaran. Em..ca ner yek nak terangkan... eku pun kurang paham..hikhikhik...

K, ada lagi sesuatu yang mearik yek... korang leh dapatkan RM100 Instant Cash Redemption dengan membeli Dell Inspiron 13 (S510701MY) ni tau..  khas tuk pembaca sumijelly.com yek. Tawaran ini tiada kat meman pun!

Korang gunakan Kupon istimewa ini yang didatangi dari DELL tau. Korang gunakan kod nie yek code 7ZQVQF2RLZRKW3 Dell yang bagi tau..bukan aku sesaja reka kod nie yek!

Cepat apa lagi... gunakan ia sebelum 10th Nov 2009. Kerana pas tarikh tu kupon tu x leh guna lagi yek... tapi promosi ni hanya boleh digunakan untuk Online sahaja atau hubung DELL di 1800-88-0301.

Jangan lupa yek guna kupon nie tau

code 7ZQVQF2RLZRKW3


Jangan lupa yek!

13 comments:

  1. sumijelly10:17 PM

    @kenwooi,
    thanks for the wish...

    ReplyDelete
  2. contest eh? all the best..nak join gak tapi malas betui nak menaip..huahuahua

    ReplyDelete
  3. sumijelly10:35 PM

    @Nizaa,
    huhuh...punya la gigih kak sumi taip tu...
    sampai x makan lunch tu... hahahaha...
    jom arr buat nizaa, untung dapat DELL lap top tu...
    Project alpha gak x terbuat2 lagik... :)

    ReplyDelete
  4. wah!! ingat nk join jugak..later lah :)
    good luck!
    .-= lizz´s last blog ..Rayuan untuk mansuhkan Program Sehati Berdansa =-.

    ReplyDelete
  5. erkk.. contest ke nih? memang gigih betul la menulis :)

    papepun, good luck sumi. semoga semua yg di idamkan menjadi kenyataan :D
    .-= h4ni3´s last blog ..Anakku Ceria Giveaway Contest =-.

    ReplyDelete
  6. sumijelly11:22 PM

    @lizz,
    hehehe..cepat la masuk...
    rasanya tamat dalam minggu depan kot..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. sumijelly11:25 PM

    @h4ni3,
    hehehe...contest la hanie..kalu tidak x kan gigih wat entry nie..
    x nak try ker..
    tgk dlm blog hanie, rajin gak masuk contest..
    nanti tunggu bulan 12..sumi akan wat contest lak..
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. @sumijelly, hehehe.. banyak contest biasa2 jer. contest yg hadiah dia grand2 dari company besar2 tu takde la. tu pun slalu x menang. :D

    bulan 12 ek? ok, nanti saya join. hehe
    .-= h4ni3´s last blog ..Anakku Ceria Giveaway Contest =-.

    ReplyDelete
  9. All the best. DSLR mmg best.. i pun nak..hehe.

    ReplyDelete
  10. sumijelly12:58 AM

    @sean,
    yup..DSLR memang best...
    terima kasih kerana sudi melawat blog sumi :)

    ReplyDelete
  11. hihi...pi diseyland.. tak payah kata mak budak budak yang dah pergi pun ajak pi sekali lagi nak pi disneyland ada snow...

    DSLR menyelerakan... tgh dok berangan baru

    btw all de best

    ReplyDelete
  12. sumijelly5:29 AM

    @yatie,
    alamak...puan sawanila dh dtg menyenguk...
    hehehe.... sonok kan g sana? mesti x pueh kan??

    amacam kak..sihat?baby chat?? hehehe.... take care yek..tungku kalu nak bg tau yek..sentiasa ada kak..

    ala..abg sawanila kan dh ada DSLR kan?? pakai jerla dia punya...hihihi

    ReplyDelete
  13. I'm wishing for a DSLR too :)

    good luck sis for the contest!
    .-= ween´s last blog ..The gift =-.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...