Thursday, May 31, 2012

Harga Baru TIKET Petronas Twin Tower



Greeting From PETRONAS Twin Towers Visit Operations.

Please be informed that there will be a revision of price for PETRONAS Twin Towers Visit Operations beginning 1st June 2012.

Kindly find attachment for your reference.




For further enquiries, please call Skybridge Infoline/Visit Coordinator at 603-2331 8080 / 603-2331 7619 or email at skybridge@petronas.com.my.

Thank you.

INFOLINE
PETRONAS Twin Towers Visit Operations
Concourse Level
PETRONAS Twin Towers
50088 Kuala Lumpur
MALAYSIA

Menebus Hadiah Baby Wipes MamyPoko di Uni-Charm

Pergi ambil hadiah dah lama, baru sekarang nak update... keh3




Dek kerana gara-gara main game kat Facebook Mamypoko, hanya ini sahaj yang saya berjaya dapat. Gigih gak nak dapat masuk top 20 tu.. tapi tak berjaya.. dapat masuk top 80 aja...

Target nak dapat PERCUMA Lampin pakai buang Mamypoko tu, tapi tak berjaya... saya hanya dapat Mamupoko Baby Wipes sebanyak 4 pack sahaja.....sedih wooooooo................

Gigih la juga ke Damansara hari tu.... sebab nak beli belah dan juga nak tuntu hadiah kan.. kalau setakat nak g ambik hadiah ini sahaja.. memang sangat tak berbaloi tau... jadi kita kene la merangcang perjalanan supaya tidak membazir masa dan tenaga...hik3

 Tu dia... pergi sekeluarga, tpai saya hanya bawa Iskandar sahaj masa tuntut hadiah tu.. sebab ramai sangat, takut tak dapat kawla keadaan, jadi saya biarkan mereka bersama my IR di bawah..hik3

 Sibuk tul Iskandar nak bergambar kat RAK LAmpin pakai buang ni.. bukan boleh dapat PERCUMA pun.... tu depa wat 'hiasan; jer nak oittttt.....hik3

Jadi akhirnya dapat juga saya menuntut hadiah di Mamypoko..... ala... satu pek tu ada 80keping jer, kalu nak g ler beli kat pasaraya baru RM6.80 aja...hahahaha... jadi saya dah jimat RM27.20 sebab dapat 4 pek kan...hehehehe

Baby wipe sni penting tau.. nak pula kalu dalam kereta.. ishk.. macam-macam la kegunaan nya.. terutama untuk anak-anak saya yang suka makan dalam kereta... pas makan tak tahu nak basuh tangan.. jadi gunakanla wipes tisu ni untuk menghilangkan kekotoran..hehehe

Untungkan??






KFC Pokkits??

Pernah dengar POKKITS dari KFC?? Ishk... tipu la tu kannnn.. selalu kuar iklan kat tv tau... takkan la tak tengok kott....



Wah... masa iklan tu duk menari2 kat tv tu... hati tu teringin sangat nak cuba la kan... iyala.. mesti rasa sedap dan besar kan??

Jadi saya pun cuba la dengan membeli nya SATU sahaja... khas untuk saya sahaja...kah3..

 Gini la rupanya bila dapat... cisss... tak dapat pun pembalut kat luar tu.. tak aci betul la... sebab iklan dia kemain sungguh.. siap ada pembalut kat luar tu kan...hik

 Alahai... bila saya buka pembalut kertas tu..... omak aik.... keeeeeecccccccciiikkkkkkk nyaaaaaaaaaa......... Sesuai tuk anak-anak saya makan jer kot...

Isinya pula adalah terdiri dari pada keju Monterey Jack, keju Cheddar, ketulan filet Zinger dan disalut dengan sos chutni nenas mangga, serta dibalut rapi dengan kon roti pita.


Untuk permulaan KFC Pokkits boleh didapati pada harga promosi RM2.60 secara ala carte sehingga 27 Mei akan datang. Ia juga boleh didapati dalam bentuk kombo bersama minuman ringan bersaiz sederhana pada harga RM5.50.

Ishk........ sangat sangat sangaaaaaaattttttttttttttt tak berbaloi ok kalu beli dengan set kombo tau! baik la saya beli set ayam yang dah tentu kenyangggggg.......


Okla.. saya dah rasa dan saya mungkin tak akan beli lagi la kot.. dan sangat tak sesuai dengan tagline nya ‘Gigitan terakhirnya memang layan’ dan sesungguhnya saya tidak terlayan sungguh tau!!!

Wednesday, May 30, 2012

[LIRIK] Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band


Tajuk : Sudah Cukup Sudah
Penyanyi : Nirwana Band

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari di atas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali ku cuba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari di atas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Teganya kau menari di atas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

#34 Wordless Wednesday - 10 bulan



#34 Wordless Wednesday - 10 bulan
#cepat jer masa berlalu.... lagi 2 bulan nak setahun..huhuhu

Monday, May 28, 2012

Menjamu Selera di Garden, Alamanda Putrajaya

Minggu lepas, saya dan rakan-rakan mencuba tempat makanan baru.. eh. baru ker?? tak la.. tempat tu dah lama.. tapi saya la yang baru nak mencuba..hehehe

Dekat jer, di Alamanda Putrajaya..... rasanya tempat ni ramai dha pernah pergi.. tapi saya jer belum pernah... sedih kan?? hik3

Garden Restaurant di Alamanda, Putrajaya adalah Restoran yang ke 6... wah... yang ke 6 okey... tapi bagi saya yang pertama kali la pergi..keh3

Kenapa di namakan GARDEN yek?? mungkin sebab konsep kedai nya adalah ala-ala TAMAN.. wah gituu.... sume rbunger-bunger jer...hik3

Restoran Garden ni sangat senang nak g cari pun... lalu jer depan GSC Alamanda tu.. ha sebelah jer leh nampak Restoran ni....

Setakat hari ni.... ada promosi untuk MENU Tengahari la... tu.. kat papan hitam ada tulis.. baca jerla... tak koser la nak menaip lagi...

Oh ya.. perkenalkan tukang gunting rumput... hahaha. Eh.. tak la.. tu kawan saya la... sempat lagi berposing depan pintu masuk Restoran.. chait.....

 Saya ni dah la jenis yang berkira juga nak makan.. jadi mestila minta menu yang murah-murah...hik3... tu dia.. dari RM15.90.. kira mahal la jugak yek.. sebab tak termasuk air tau...


Wajah-wajah orang yang datang makan di situ... sumer ngah tunggu makanan sampai.. muka kelaparan okey..hik3

Ok la... dari tatap muka kami ni.. baik tengok sekeliling Restoran yang smepat saya snap... tu pun kawna saya bising suh tutup 'flash'... ada saya kisah.. saya snap jerrrrr......hik3


 Cantik kan tempat nya........ tapi kalu wat konsep gini kat rumah saya...... hancurrrr la..... sure anak-anak saya yang akan menyepahkan... perghhh. pengsan wei nak kemas balik...hahaha

Ok.. meh tengok menu makanan kami di sana :

2 mushrom sopu, 1 soto ayam... Rasanya : Ok la... tapi tak la sesedap macam kat Pizza Hut yek..hik3. Sop ni memang dah termasuk dalam set ni...

2 air Ice Lemon Tea (RM5.90), 1 Coke (RM4.90), 1 iced cappuccino (RM9.90).. Air ni kene beli asing...tak termasuk dalam set...hhuuhuh

 Spagethi Cabonara - RM 17.90

 Terriyaki chiken Chop - RM 16.90. 
Set ni kami ambik 2 set... saya dan kawan saya order...

 Salted Egg Fried Rice - RM 15.90

Jadi makan la kami di sana dengna tenang........ maklum la.. kata hari Jumaat, jadi lama la sikit rehat kan.... makan sambil borak2 .. aman rasa... hahaha

Dan keseluruhan nya adalah : RM 113.90

Okla... makan pun berempat kan... kira tak derla mahal sangat.. tapi di sebabkan kene beli air tu yang jadi mahal kot.. kalu air tu masuk sekali dalam set.. mesti ok kot..hehehe

Eh... sebelum balik tu.. sempat la juga saya pula berposing depan pintu masuk kan... harusla.. mana aci kasi orang lain jer berposing..hik3

Jadi sebelum balik tu.. sempat la kami berposing depan kedai kan... tapi tak banyak pun... sebab kebanyakkan ada aksi gedik kan.. mana leh tempek kat blog.... harus simpan tuk tontonan sendiri jerk..hahaha


Okla.. itu jer rumusan saya untuk Restoran Garden. Pada yang ingin sekali menyinggah, boleh la mencuba rasa makanan di situ...


Lot CBP01, Plaza Level,
Alamanda Putrajaya Shopping Centre,
Jalan Alamanda,Precinct 1,62000 Putrajaya

 
Sebenarnya banyak kedai makan di Alamanda.. tapi tak sempat nak mencuba kan.. gila la kalu dapat makan semua restoran di Alamanda...leh pengsan saya....hahaha

Friday, May 25, 2012

Alhamdulilah, dapat no 2 dari 15 pelajar........

Hari ni saya lambat pergi kerja... sebab nak pergi ambik kat laporan sekolah anak saya... oh ya.. ramai sangat anak kan..mesti ramai nak tahu anak yang mana satu?? hik3

Ini lah dia anak bujang saya... ceh.. sumer pun bujang la.. mana ada anak dara..hik3... Iskandar... sekarang usianya dah 5 tahun. Jadi dia punya kad laporan la yang saya kene g ambik..hik3

Dah habis peperiksaan, sekarang keluar pula keputusan kan?? Sepatutnya hari Ahad, tapi Ustazah nya tukar pada hari Jumaat... nak tak nak, terpaksa saya datang pagi...


Ini lah sekolahnya... di Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, Pasti Siti Sarah.

Dekat la juga dengan rumah saya.. jadi senang sikit nak hantar dan jemput dia... dulu Danial merasa naik bas sekolah, bila sampai Iskandar, saya lagi rela hantar dan jemput dia...

Jadi saya hantar Iskandar lewat sikit, sebab nak jumpa Ustazah nya...

Dapat kad laporan nya... alhamdulilah.. betul la selama ni dia cakap dia dapat no 2 dalam kelas... hehehe.. ingat dia main2...

Maca tak percaya jer... sebab kalu kat rumah dia suka menyakat adiknya dan buat saya geram.....hehehehe.. tapi jika benarla di sekolah dia amat mudha menerima pelajaran. Saya patut berterima kasih pada Ustazah nya kerana membimbing dia menjadi sebegitu...

Saya tanya juga perkembangan dia di sekolah macam mana. Ustazah nya cakap, IQRA dia dah masuk buku 2, dan dia jenis yang rajin membantu di sekolah. Tapi memang pun.. kalu kat rumah.. dia rajin gak.. tpai ikut mood..hik3

Saya doakan dia akan sentiasa maju dan kekalkan prestai nya sebegini sehingga bila-bila... ishk... apa yek hadiah nak bagi dia... ingat nak belikan dia basikal la.. ok tak?

Thursday, May 24, 2012

Wednesday, May 23, 2012

Menjamu selera di RFC, Shah Alam

Ohya... lupa pula nak bagi tahu... pada suatu hari, saya berkesempatan menjamu selera di RFC tau... eh.. tak kan tak tau apa itu RFC?? Radix Fried Chicken laaa......... haaaa........

RFC ni telah pun di buka pada 22.02.2012 yang lalu.... ishk... punya la lama.. baru sekarang dapat merasa...sedih kannnn?? huhuhu


Jadi saya telah pun memaksa my IR ke Shah Alam untuk merasa Ayam RFC lak.. sebab sebelum ni dah pernah rasa MFC kan. jadi nak pula merasa RFC lak...hihihihi

Waktu saya pergi tu, waktu makan tengahari.. jadi saya bayangkan mesti penuh, ramai atau padat...........huhuhu

tetapi......... sebaliknnya...


dimana tiada orang pun yang datang... jadi sangat senang hati boleh la order lambat-lambat kan??hik3


Jadi saya pun pesan :

 Chicken Set B - 3 ketul ayam (RM 13.15)

 Nasi Ayam - 2 ketul ayam + Nasi (RM10.35)

Air minuman nya termasuk sekali.. tetapi saya tukar air ke Air Juice Mangga, kene tambah RM 1.00 lagi la...Jadi keseluruhannya adalah :

 RM27.03 sahaja....

Budak kecik ni.. menghabiskan air juice saya... ishk.. dah bawa air kotak pun ambik saya punya... sudahnya.. ibu minum air putih jerla...huhuhuh

Meh tengok beberapa menu yang sempat saya ambil gambarnya. Itu pun orang kiri kanan pandang saya ambik gambar..keh3...

Besar juga RFC kat Shah Alam ni..  2 tingkat bangunan nya.... Tapi kat tingkat atasnya di tutup... lagi pun bukan ramai pengunjung pun....


Kalu rasa nak makan kat luar pun boleh.. cuma bezanya panas jerla yek..hik3. Kalu ada anak-anak boleh la bagi anak-anak main kat luar kan.. ada juga taman permainan nya.

 
Tapi kecik jerla yek.. kalu anak ramai tu.. pas makan leh la pulang terus.. tapi setakat bawa Zulfadhli tu.. ok jerla... tak perlu pening-pening pala nak layan..keh3

Sangat senang nak ke RFC Shah Alam ni... dari tepi jalan dah leh nampak bangunan nya yang berwarna oren ni...

Alamat:
No 2. Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7 Shah Alam.
(Landmark: depan padang Sek Ren Keb Seksyen 7, Shah Alam)

Waktu Operasi:
Dibuka: Isnin – Khamis 10 pagi – 1 pagi.
Jumaat – Ahad 10 pagi – 12 tengah malam.

Saya ada gak tanya my IR, macam tak der sambutna jer RFC ni... tak der orang pun. Tak meriah pun macam KFC @ McD... tapi my IR cakap... ni wkatu kerja... mana tahu malam meriah kot...

Yela kott..... saya mana tahukan persekitaran Shah Alam... mungkin kot meriah..hehehe. Sebab apa saya kata begitu, masuk-masuk Restoran dia pun saya kurang gembira... entah la.. mungkin persekitaran atau suasana nya tak meriah kot... **itu anggapan saya la**

Tapi yang saya tak puas hati tu.... penat tau saya pergi ke Shah Alam semata2 nak rasa RFC ni.....sekali RFC tu nak buka kat Bandar Baru Bangi pulakkkk................



 Majlis Perasmian RFC Bangi
Tarikh: 1 Jun 2012 (Jumaat)
Masa: 2 petang
Lokasi: Radix Fried Chicken Sdn Bhd
A-02-G Jalan Medan Pusat Bandar 5
Paragon Point @ BICC Seksyen 9
43650 Bandar Baru Bangi

Laaa.....dekat jer.... sebelah Ayam Penyet tu jer... ishk... kalu tak tahu... pepandai la tanya orang.. mesti jumpa punya..hik3

Ishk...ishk.. kan tak pasal-pasal saya kene g lagi sekali kat RFC Bandar Baru Bangi pulak.... hahahaha......

Ok.. nanti kita tengok kat BBB pula.. adakah meriah? adakah ramai?? hehehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...