Wednesday, November 28, 2012

#44 Wordless Wednesday - Bersama Penghuni Rumah Titian Kasih

#44 Wordless Wednesday - Bersama Penghuni Rumah Titian Kasih
#Sempena sambutan Hari Kanak-kanak Sedunia 2012

Monday, November 26, 2012

Menjamu Selera di Restoran Cibiuk, Kajang Selangor

Hari Ahad yang lepas..,....lepas la kan.. saya sekeluarga mencuba menu baru di area Bangi. Rumah Cibuik namanya.......

Sebaik masa sampai tu tak ramia orang ok..... jadi sangat senang hati la makan. maklum la anak ramai ni kekecohan sentiasa berlaku...wakkaak


Zulfadhli yang tetiba mengada-ngada........ ngalahkan Huzaiman pula manjanya...hik3..


Tengok Huzaiman... rileks jer.... siang gigit sudu lagi.....hahahaha


Masa kami sampai di hidangkan 2 cawan air tea 'welcome drink'

Danial siap tanya "Ini percuma ker"...... hik3

Kemudian kami diberikan Menu nya.....


Memula baca depannya dia tulis DAFTAR MENU... ingat nak kene daftar ker apa....

Rupanya memang namanya DAFTAR MENU.. mungkin bahasa Jawa memang gitu kot..

Jom tengok menunya :




Selepas order.........

Macam biasa... kita lihat sekeliling kedai nya.....

Lenggang kan?

Tu kaunter pembayaran.....


Konsep kedai ni terbuka la juga..tapi jangan risau.ada air cond ok..

Kot-kot hujan lebat sampai tempias dalam kedai. mereka tutup jer sliding door tu..hahaha


Tu kaunter bancuh air dan ambik makanan nya.....

Eh...baru nampak... ada tempat duduk bersila la....

Ada gak saya ajak IR jom duduk situ... emm.. dia tak mahu.... susah kot nak kawal anak2 nanti.... tunggu mereka besar la.....hahaha

Eh..... Air minuman pun sampai......

Air Milo Ais - RM 2.90, Mocha Ais Blended - RM 6.90

Pas dapat air. Huzaiman mengamuk2 lak... so terpaksa dukung dia...

Sambil dukung pusing2 la kedai tu lagi...


Ada sudut air pancut.... tapi tak ada ikan.... puas Zulfadhli cari ikan.. tak ada.....hahaha


Oh ya.. kalu perasan ada satu pangkin letak SAMBAL..... jadi boleh la ambik sambal mana nak.. tpai tak tahu kene charge ker tidak.....hahaha

Eh.... makanan dah sampai la...... meh tengok apa kami makan....

Nasi Goreng Spesel - RM14.90

Untuk anak-anak kami order Nasi Goreng Spesel isinya ada sotong, ketam dan apa yek. udah lupa kok..... ada keropok dan telur....

Nasi ni kami bahagi 3 orang... sebab anak-anak saya ni tak tentu seleranya.. kalu order lebih tak makan. order sikit berebut2 nak makan.....Huzaiman suka makan.. maknanya tak pedas la kan??hik3

Tapi sedap nasi goreng nya... so.. saya  CADANGKAN sapa nak order o sesuai untuk anak-anak la.....

Satay Ayam 10 cucuk - RM9.90

Satay ni pun untuk anak-anak juga..... sebab mereka ni kekadang nak ayam jer kan... jadi baik la order satay ni. dapat gak saya makan.....

Kuah kacang dia ok...... tak pedas dan sedap. kacang nya banyak....hehehehe.

Dan menu utama nya mestila :

Nasi Timbel Komplit Lele Goreng - RM 12.90


Nasi Timbel Komplit ayam Goreng - RM 14.90

Eh... jangan tanya kenapa di sebut Nasi Timbel komplit yek..... tu kene tanya mereka...lagi pun ini adalah masakan dan hidangan Jawa Barat

Nasi nya di bungkus dengan daun pisang...  lembut nasinya.. dan sedap...

Ada tempe dan tahu. sama macam wong solo dan ayam penyet.... cuma sambalnya lain sikit kot... sebab satu dia bagi sambal.. lagi satu dia bagi kobis bersama kacang......

Saya sumer saya makan... IR saya tak usik pun kobis kacang tu..... hehehe

Rasanya boleh tahan la......ok. Sambal pedas gak. sampai melelh air mata.. tapi tetap tak leh lawan ayam penyet punya sambal. bila dah basuh tangan tetap berbau sampai ke malam.....hahaha

Jumlah : RM66.20

Keseluruhan nya ok la........ nasi, sate, air sumer ok.....

Tempat nya strategik...tepi higway jer..... jadi mudah keluar masuk.......lain dari yang lain la. sebab area bangi ni kekadang susah nak cari kedai makan yang sedap..hik3

Jadi pada mereka yang ingin pergi mencuba... sila la ke :



Alamatnya :

No. 1-G, JLN PUTRA 6,
TMN PUTRA KAJANG ,
43000 KAJANG, SELANGOR
 
Rumah Makan Cibiuk ini terletak di lokasi yang sangat strategik iaitu sebuah kedai corner lot yang menghadap lebuhraya SILK. 
 
Dengan kehadiran Rumah Makan Cibiuk ini akan menambahkan lagi pilihan variasi Makanan Sunda bagi rakyat Malaysia.
 
Peta dibawah menunjukkan lokasi Rumah Makan ini.
 

FB : https://www.facebook.com/RumahMakanCibiukMalaysia
Website : http://cibiukmalaysia.blogspot.com/ @ http://cibiuk.my/

Jadi pada mereka yang ingin mencuba... boleh la ke situ.....

Selamat menjamu selera dengan masakan Jawa Barat pula.....hik3

Friday, November 23, 2012

Biskut HEINZ kegemaran Huzaiman

Saya suka beri Huzaiman makan... sebab bila nak suap la apa2 benda pun ke mulut dia mesti dia nak nganga..... suka tengok dia macam tu......

Jadi di sebabkan dia dah pandai pegang dan suka makan dengan sendirinya........ biskut dari brand HEINZ ni la yang saya suka beri....


 Satu jenis panjang dan lagi satu jenis bulat....

Kekadang beli kat Tesco, kekadang kat Giant, kekadang kat Speedmart..... tengok mana yang sempat...hahaha

Tapi antara ketiga-tiga pasaraya tu.. harga tak menentu...... kalu dapat murah beli lebih.. kau dah habis dan terjumpa yang mahal.. pun kene beli. sbb tak ada stok...hehehe


Ingatkan Huzaiman jer suka makan....... Zulfadhli pun suka makan okey. Saya selalu bekalkan ke Taska dan bubuh dalam Tupperware.....

Tapi bila di rumah.. Zulfadhli yang makan lebih... tengokla. Huziaman cuba berebut tupperwae tu dari Zulfadhli..... tapi sudah semestinya Zulfadhli menangkan.. sebab diakan abang....hahaha


Tak kisah la apa yang dia makan... yang penting dia sihat dan membesar dengan cepat.... Kalu sehari tak cium budak kecik ni rasa rindu tau.. sebab bau 'bayi' itu masih ada..... dan selepa sni 'bau' itu akan hilang bila dia besar....

Ohw..... cepat sungguh Huzaiman membesar.....dah nak masuk 1 tahun 4 bulan dah..... tahun depan dah masuk 2 tahun..........hehehe

Melawat Rumah Terbalik di Sabah

Ok....sambung lagi wei....... banyak lagi nak citer pasal Trip ke Sabah hari tu... maklumla nak bercerita tu payah wei.. nak kene ingat balik.. nak kene fikir balik....hahaha

Hari ke 2 - Petang

Selepas sumer makan tengahari di Restoran Gayang tu....... kemudian kami bertolak ke Rumah Terbalik di Kampung Bantayan-Telibong, kira-kira 40 kilometer dari bandar kota kinabalu

 Macam biasa.... acara berposing mesti wajib di lakukan di mana-mana jua anda berada.......ahahahaa


Tengok la... bermacam-macam gaya tu......hahaha....

Eh..... mana leh jadi... saya pun nak gak bergambar kan??


See....... siap peluk sekali signboard tu yek..... takut nau ilang.......hahaha

Jadi sebelum masuk kene beli tiket dulu..... kalu tidak tak leh masuk. Apa hengat percuma ker masuk.... kene bayar la...hehehe

  •  Bayaran masuk berharga RM18 bagi orang dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak berusia sehingga 12 tahun.
  •  Bagi mereka yang mempunyai MyKad boleh mengunjungi rumah terbalik itu dengan bayaran RM10.

 Ramai tau yang beratur...... kebetulan masa kami sampai ada juga beberapa pelawat lain pun turut serta....... jadi nak tak nak kene la beratur kan.....

Lagi pun mereka bukan kasi masuk semua.... hanya 8 orang sahaja dibenarkan memasuki Rumah Terbalik tu sambil ditemani 1 orang penyambut tetamu... erkk... penyambut tetamu ker?? ah.bantai la....hahaha


Sila lihat jejaka di atas... sila pilih sendiri mana yang berkenan....... tapi jangna salah pilih..sebab ada antara mereka sudha beristeri.. tapi boleh isi lagi 3 kekosongan juga.....hahaha

Jadi sebelum masuk ke rumah tu... kita posing di luarnya dahulu yek...




Eh...... mana boleh gambar mereka jer kan?? Gambar saya mesti la selit sekali...hik3



Sebenarnya bila masuk ke dalam TIDAK DIBENARKAN MENGAMBIL GAMBAR..... jadi segala HP, camera sumer tak leh kuarkan yek......

Sebab staf mereka akan mengekori anda kemana jua anda pergi... tu pasal mereka hadkan 8 orang sahaja.. suapaya mudah mengawal pelawat......


 Tapi kat FB Rumah Terbalik ada lah rupanya.. walau pun tak sepenuhnya.. lebih kurang gini la... sumer barang dalam rumah terbalik....

Umpama korang berdiri atas cermin la.. gerun tak??hik

Ni serba sedikit info mengenai Rumah Terbalik :
  •  Berkeluasan 140 kaki persegi itu dilengkapi dengan kemudahan lengkap termasuk ruang tamu, bilik mandi, ruang makan dan juga dapur yang mempunyai ciri-ciri tradisional Sabah.
  •  Menelan belanja setengah juta ringgit bagi membina rumah terbalik pertama di Malaysia yang menyampaikan mesej alam sekitar.
  • Pembinaan rumah terbalik itu mengambil masa hampir enam bulan melibatkan bumbung, dinding dan lantai yang diperkukuhkan dengan hiasan dalaman yang membuatkannya seperti tergantung.
 Jadi tak dapat ambik gambar di dalam .. saya ambik gambar di luar sahaja la.......





 Ni bersama dengna Penceramah yang di bawa khas dari KL ok... bapa Aina Tasneem...hik3

Sambil berceramah pun sempat lagi promote suh undi anaknya lagu hari tu...hik3

Jadi pada sesiapa yang akan ke Sabah. tempat wajib pergi adalah Rumah Terbalik......



Alamatnya :

Kg. Telibong,
Batu 21, Jalan Telibong Tamparuli,
89208 Tuaran Sabah,
Malaysia

Tel : +088-260263

Waktu : 8 pagi - 10 malam

Akirnya sampai juga saya ke sini... cuma nak bagi tau la.. tak derla menarik sangat pun dalam nya.. macam masuk rumah jer.. bezanya sumer terbalik....hahahaha

Thursday, November 22, 2012

[PERADUAN] Kongsi kasih sayang bersama Kleenex dengan Sumijelly.com

[ENTRY MELEKAT sehingga 30.11.2012]

Melihat tiada sambutan... tak tahu la adakah salah promosi atau salah strategik..... waaaaa........ nak mencari peserta bukan nya senang ok. Tengok.. suruh masuk peraduan pun susah....

Saya bukan la pandai untuk mencipta peraduan. kali terakhir pun saya buat pada awal tahun 2011 okey..tu pun bersama dengan adik saya...

Kali ni dengna kerjasama KLEENEX pun masih tiada yang nak joint ker??waaaaaaa.... sedih tul.. hadiah berupa barangan dari KLEENEX la.. x nak ker??

Ok.tak nak buang masa..... tolong la joint peraduan ini. senang jer wei......

Cara-caranya :
  1. Buat BLOG dengan tajuk Kongsi kasih sayang bersama Kleenex dengan Sumijelly.com
  2. LETAK 1 keping gambar yang memaparkan suasana yang korang rasa sangat comel, best dan seronok ketika tu.. dengan disertakan ayat untuk mengambarkan suasana gambar tu la...
  3. Tinggalkan permalink ULR korang di komen bawah.
  4. Saya akan pilih 5 orang pemenang berdasarkan yang menarik dan tertarik.
  5. Hadiah akan diberikan berdasarkan produk TISU KLEENEX + Voucher RM10.00

contoh :

Kenangan membuka sampul duit raya bersama-sama sambil mengoyak, mengira dan menyepahkan memang sunggu seronok. Kerana ketika ini mereka adik beradik saling berkerjasama antara satu sama lain untuk memastikan tiada duit yang tertinggal di dalam sampul duit raya ini.


Antara hadiahnya ialah :




Kleenex Festive Box Packs, Kleenex 3-ply Ultrasoft Pocket Packs, Kleenex Vintage Pocket Packs, Kleenex Vintage Value Packs, Kleenex Hand & Face Moist Wipes,  Kleenex Hand Sanitizing Moist Wipes

dan juga VOUCHER berjumlah


Haa........ best tak hadianya? Jadi nak cuba nasib? Apa lagi.. buat 1 entry dan jangan lupa tinggalkan LINK di komen bawah. Pemenang akan saya tentukan berdasarkan cerita yang menarik dan juga 'creativity' masing-masing....

Jadi apa kata buat entry tu sekarang supaya mudah saya nak pilih pemenang nya.

Tarikh tutup penyertaan : 30.11.2012

Keputusan akan di maklumkan dalam masa 2 minggu dari tarikh tutup.....jadi sila pastikan anda bersabar menanti yek.......

Untuk makluman :
**Setiap penyertaan akan menyumbang RM10  untuk bantuan amal Make A Wish Malaysia  untuk merealisasikan setiap impian mereka yang dimana antara mereka mempunyai penyakit yang merbahaya. Jadi bantu la saya untuk menyumbangkan RM10 setiap URL link yang korang tinggalkan walaupun tidak memenangi peraduan ini.**

Bakal ditaja RM300K dan mengadakan 4 majlis pelbagai gaya - Apek & Leuniey

Petikan dari Utusan :

Selepas dirundung dengan pelbagai kontroversi, penjaga gol pasukan bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali sebagai Apek akan menamatkan zaman bujang bersama gadis pilihannya yang juga seorang model, Nur Eilunie Natasha Nazri atau lebih dikenali dengan Leuniey pada Disember ini.
Perkara tersebut disahkan oleh bapanya, Che Mat Hussain yang pada masa kini sedang sibuk membuat persediaan perkahwinan tersebut termasuk urusan di antara keluarga kedua-dua belah pihak.
Che Mat yang dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini berkata, pihaknya merancang untuk mengadakan majlis tersebut sama ada 28 Disember atau Januari ini.
“Saya dan keluarga berharap dengan perkahwinan itu akan menutup semua kontroversi yang melibatkan anak keempat ini.
“Perkara ini telah ditentukan oleh mereka berdua (Khairul Fahmi dan Leuniey), saya kini sedang berbincang dengan keluarga dan sebelah perempuan untuk memastikan majlis ini berjalan lancar," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121025/dn_18/Apek-Leuniey-akhiri-zaman-bujang-Disember-ini#ixzz2CubtiRrA
© Utusan Melayu (M) Bhd
Selepas dirundung dengan pelbagai kontroversi, penjaga gol pasukan bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali sebagai Apek akan menamatkan zaman bujang bersama gadis pilihannya yang juga seorang model, Nur Eilunie Natasha Nazri atau lebih dikenali dengan Leuniey pada Disember ini.
Perkara tersebut disahkan oleh bapanya, Che Mat Hussain yang pada masa kini sedang sibuk membuat persediaan perkahwinan tersebut termasuk urusan di antara keluarga kedua-dua belah pihak.
Che Mat yang dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini berkata, pihaknya merancang untuk mengadakan majlis tersebut sama ada 28 Disember atau Januari ini.
“Saya dan keluarga berharap dengan perkahwinan itu akan menutup semua kontroversi yang melibatkan anak keempat ini.
“Perkara ini telah ditentukan oleh mereka berdua (Khairul Fahmi dan Leuniey), saya kini sedang berbincang dengan keluarga dan sebelah perempuan untuk memastikan majlis ini berjalan lancar," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121025/dn_18/Apek-Leuniey-akhiri-zaman-bujang-Disember-ini#ixzz2CubtiRrA
© Utusan Melayu (M) Bhd
Selepas dirundung dengan pelbagai kontroversi, penjaga gol pasukan bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali sebagai Apek akan menamatkan zaman bujang bersama gadis pilihannya yang juga seorang model, Nur Eilunie Natasha Nazri atau lebih dikenali dengan Leuniey pada Disember ini.

Perkara tersebut disahkan oleh bapanya, Che Mat Hussain yang pada masa kini sedang sibuk membuat persediaan perkahwinan tersebut termasuk urusan di antara keluarga kedua-dua belah pihak.
Che Mat yang dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini berkata, pihaknya merancang untuk mengadakan majlis tersebut sama ada 28 Disember atau Januari ini.
“Saya dan keluarga berharap dengan perkahwinan itu akan menutup semua kontroversi yang melibatkan anak keempat ini.

“Perkara ini telah ditentukan oleh mereka berdua (Khairul Fahmi dan Leuniey), saya kini sedang berbincang dengan keluarga dan sebelah perempuan untuk memastikan majlis ini berjalan lancar," katanya.

Petikan dari Berita Harian :

Selepas jaguh badminton negara Lee Chong Wei, seorang lagi ikon sukan negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali dengan panggilan Apek yang mengumumkan untuk melangsungkan perkahwinan turut mendapat perhatian penajaan yang bernilai hampir RM300,000.
Sehingga ke hari ini, penjaga gawang Harimau Malaya itu yang sibuk dalam persediaan kempen Piala Suzuki AFF mendapat tajaan pelbagai pihak dengan Astro Ria bakal menjadi penyiar rasmi kesemua majlis perkahwinan Apek, 23, bersama Nur Eilunie Natasha Nazri, 21.

Pemain kelahiran Kelantan itu memilih Leuniey, model iklan dan pengusaha butik pengantin dari Kelantan, turut menerima tajaan daripada Era FM, THR Gegar, murai.com.my, LH Media TV, Ari Wedding Couture, Butik N Touch Trade and Wedding Gallery, The Photolicious dan Jakel.

“Persiapan kini berjalan lancar dengan keluarga saya dan juga pihak Leuniey menguruskan kesemuanya memandangkan Leuniey juga berpengalaman kerana mempunyai butik pengantin sendiri (Butik N Touch Trade and Wedding Gallery). Saya kini sibuk dengan jadual kempen Piala Suzuki AFF,” kata Apek.

Petikan dari Harian Metro :

Perkahwinan penjaga gol skuad bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat, 23, dan pasangannya, Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, bakal berlangsung penuh gemilang dalam empat majlis dengan tema berbeza, bermula 28 Disember ini dan terakhir pada 13 Januari tahun depan.

Perkara itu diumumkan Khairul Fahmi atau lebih dikenali sebagai Apek pada sidang media di sini, semalam dan beliau turut memaklumkan, setakat ini pihaknya menerima tajaan bernilai lebih RM300,000 untuk majlis perkahwinan yang dirancang.
Apek berkata, majlis pertama ialah upacara akad nikah yang akan diadakan pada 28 Disember iaitu selepas berakhirnya Kejohanan Bola Sepak Piala AFF Suzuki yang bermula Ahad ini.
Menurutnya, majlis akad nikah itu bakal berlangsung di rumah Nur Eilunie Natasha atau Leuniey di Pasir Pekan, Tumpat, Kelantan sebelum disusuli majlis resepsi di pihak pengantin perempuan pada 30 Disember di Hotel Renaissance, Kota Bharu, bertemakan Melayu Kontemporari.

“Majlis resepsi sebelah lelaki pula akan diadakan pada 5 Januari di rumah saya di Kampung Cherang, Kota Bharu dengan tema Ala Kampung dan satu lagi majlis resepsi akan berlangsung di Kuala Lumpur pada 13 Januari di Hotel The Royale Bintang, Damansara bertemakan Gaya Inggeris,” kata Apek.

Petikan dari Sumijelly.com :

Semoga ikatan perkahwinan yang ingin di bina akan berkekalan ke akhir hayat.. tinggkatkan prestasi sebagai pemain bola..... dan kurang kan kontroversi selepas berkahwin......hik3

Wednesday, November 21, 2012

Tuesday, November 20, 2012

Tahniah! Diana Danielle atas kehamilan itu......


Berita yang Diana Danielle hamil semalam menjadi bualan para peminat hiburan tempatan & ramai yang tumpang gembira juga tidak kurang yang seakan tidak percaya.

Itu rezeki buat Farid Kamil & Diana Danielle, siapalah kita untuk mempertikai. Dan, ini adalah video pertama kenyataan Farid Kamil selepas berita isterinya hamil di’ketahui.

Saya bersyukur pada Allah — pada mulanya saya macam tidak percaya tetapi apabila ia’nya benar, saya merasa cukup gembira. - ujar Farid Kamil yang di’temubual.
Di petik dari : Rotikaya.com

Eh....... kalu gitu.. tak jadi la Diana Danielle g belajar kat luar negara kan? Dah hamil... mesti Farid tak benarkan...anak sulung tu...hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...