Wednesday, January 25, 2012

Tukar Kad ATM CIMB ke DEBIT CIMB Master pula!

Hari ni saya mash mood bercuti lagi. Kerana sekolah anak saya masih bercuti, maka nak tak nak saya dan my IR kene la bercuti...hehehe

Jadi di kesempatan yang ada, saya terus terjah bank CIMB harini kerana ingin menukar kad ATM saya yang dah uzur dek terkopek plastik depan nya...


Dah alang-alang ke CIMB, terus la tukar kad dr ATM ke Kad Debit Master pula....

eceh....eceh.....macam aplly kad kredit pula....hahahaa....

Ada beza tau kad kredit dan kad debit... kad kredit ni kita utang dulu baru bayar, kalu kad debit ni, kita bayar apa yang ada dalam duit kat bank kita jer...

Kalau tak der duit dalam bank, jangan la nak memandai-mandai g 'swipe' kad memana shopping centre...hehehe


Ini lah rupanya Debit Kad Master saya....

Wah..sudah feeling-feeling macam banyak duit la pulak pakai ini kad..hahahaha... tapi kene ingat la, kalu setakat sebulan sekali jer kaya... maka pepandai la berjimat cermat yek!! hehehe


Nak apply kad ni sangat senang wei......

  • Pergi memana CIMB Bank dan cakap kat pegawai khidmat pelanggan cakap nak tukar kad ATM ke kad Debit
  • Isi borang dan ambil nombor giliran.
  • Sediakan IC, KAD ATM lama, KAD PEKERJA, LESEN MEMANDU (saya tak tahu la bank lain ada ker tidak memerlukan ini, di Cawangan CIMB Bangi mereka minta sumer itu)
  • Dalam masa yang sama mereka akan keluarkan kad DEBIT dan aktifkan dalam masa 24 jam

DAH BOLEH PAKAI!!!

Senang bukan??


Yang penting sumer kegunaan nya sama seperti kad ATM CIMB Bank yang biasa kita guna... jadi tak perlu risau pasal INTEREST BANK yek... beberlanja apa bila duit dalam BANK ada jer...

Sekarang dah boleh membeli belah di mana-mana kedai kompleks membeli belah yang ada logo MASTERCARD!!

Notakaki : ok.. skrg tgh cari kedai mana yang akan merasmikan dulu kad DEBIT saya ni....hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...